culinaire
zaken
.nl
Tahoe Smoor
(Gestoofde tahoe)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
3
2
2
2
2
2
2
1
1
0.10
-
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
krop
naar smaak
garnaal (gedroogd)
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ketjap (manis)
sambal oelek
peper (rood) ingrediënt info
tahoe
sla (ijsberg-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De rijpe tomaten worden ontveld. We gebruiken 1 kleine rode lombok en 4 bladeren ijsbergsla.

Week de ebi in 3 deciliter kokend water en laat ze koud worden. Zeef het vocht en voeg wat zout toe. Breng het vocht aan de kook. Snij de tahoe in 6 tot 8 stukken, leg ze in het weekvocht van de ebi en laat ze 3 minuten zachtjes meekoken. Laat de stukken daarna uitlekken. Stamp de ebi fijn en voeg uien, gehakte knoflook, sambal en wat zout toe. Stamp alles tot een brij. Halveer de tomaten, verwijder zaadjes en snij de tomaten aan stukjes. Bak in de olie de garnalen met uien onder voortdurend omscheppen. Doe dan de ketjap en tomaat erbij. Omscheppen en laten sudderen totdat de tomaat uit elkaar valt. Voeg eventueel nog 2 eetlepels kokend water toe. Prak de uitgelekte tahoe tot kruimels, roer ze door de inhoud van de pan en voeg hierna de losgeroerde eieren toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen tot een vrij rulle massa is verkregen. Ontpit de lombok en snij hem in smalle reepjes. Leg de schoon- en drooggemaakte slabladeren op een schaal. Verdeel de tahoe-massa erover en strooi wat reepjes lombok er overheen.
Voedings-
waarde
Energie577 KiloJoules
137 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
7 gram
2 gram