culinaire zaken .nl |
Tahoe Goreng Cheribon (Tahoe met tauge) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 - |
gram eetlepel eetlepel eetlepel teentje eetlepel stuks stuks stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
tauge ketjap (manis) selderij (blad-) bieslook (vers) knoflook uitjes (gefruit) citroen tahoe peper (rood) suiker olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
De selderij wordt gehakt. We gebruiken 1 zakje gefruite uitjes. De citroen wordt uitgeperst. De knoflook wordt uitgeperst. De tauge wordt geblancheerd. De bieslook wordt gehakt. Snij de tahoe in plakken en bak ze goudbruin in olie. Maak de lombok fijn en maak met ketjap, citroensap, zout, suiker en knoflook een saus. Leg de plakken tahoe in een schaal, doe de tauge erover, daarna de gefruite uitjes, de selderij en bieslook. Giet hierover de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 279 KiloJoules 66 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 1 gram |