culinaire zaken .nl |
Soto Ajam | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:30 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 100 100 100 50 30 20 10 6 3 2 1 1 |
gram gram gram gram gram gram gram gram gram stuks teentje stuks stuks stuks |
prei wortel tauge mie (transparant) aardappel selderij (blad-) kurkuma (vers) gember (wortel,vers) ui salam (blad) knoflook ei (kip) ui kip (soep-) | ||
Berei- ding |
Maak een bouillon van de soepkip tezamen met aangefruite knoflook, de gestampte verse koenjit, de salambladeren, de ui, de wortel, de gember en 100gr prei. Wanneer de bouillon klaar is passeren we deze en laten dit verder inkoken. Kook ondertussen de eieren gaar in plus minus 10 minuten. Snij de aardappelen in blokjes en bak deze krokant in olie. Snij de rest van de prei in dunne ringen. Week de sooen in lauw warm water. Pluk tevens het vlees van de kip. We gaan nu de soto serveren door 4 soepkommen klaar te zetten met de fijne prei, de tauge, de blokjes aardappel de sooen, stukjes ei, gefruite ui en gehakte selderij. Tevens doen we hierin het kippenvlees. Nu gieten we de hete bouillon hierover heen en serveren direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2694 KiloJoules 641 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 53 gram 4 gram |