culinaire zaken .nl |
Sambal van Tomaten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 4 2 1 1 - - - |
stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat sambal oelek azijn olie (zonnebloem-) ui nootmuskaat zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snij de tomaten fijn. Fruit de gestampte ui met de nootmuskaat, peper en sambal. Voeg de azijn en de tomaten toe en laat het geheel opkoken tot een dikke saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 264 KiloJoules 63 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 2 gram |