| culinaire zaken .nl |
Sambal van Tomaten | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 4 2 1 1 - - - |
stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat ![]() sambal oelek azijn ![]() olie (zonnebloem-) ![]() ui ![]() nootmuskaat ![]() zout peper (wit) ![]() | ||
| Berei- ding |
Snij de tomaten fijn. Fruit de gestampte ui met de nootmuskaat, peper en sambal. Voeg de azijn en de tomaten toe en laat het geheel opkoken tot een dikke saus. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 264 KiloJoules 63 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 2 gram |