culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Telor II (Gekruide eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 6 5 3 2 2 1 1 1 0.25 - |
deciliter stuks stuks stuks theelepel theelepel stuks teentje theelepel eetlepel naar smaak |
melk ei (kip) tomaat salam (blad) sambal oelek laos (poeder) ui knoflook sap (citroen-) suiker zout | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Tomaten in stukjes snijden. Fruit in wat olie de uien en knoflook heel licht en doe er de sambal, laos, tomaten, salam, citroensap, suiker en zout bij. Alles goed doorroeren en even laten doorkoken. Daarna de melk erbij en weer goed doorroeren om schiften te voorkomen. Het moet een gladde saus worden. De gepelde eieren erbij doen en 5 minuten laten meekoken onder voortdurend omroeren. De saus mag iets inkoken Voor het opdienen de eieren halveren en de saus er overheen gieten. Bij gebrek aan citroensap kan men hiervoor 1 eetlepel azijn nemen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 711 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 14 gram 2 gram |