culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Telor II
(Gekruide eieren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
6
5
3
2
2
1
1
1
0.25
-
deciliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
melk ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
salam (blad)
sambal oelek
laos (poeder)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker
zout
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Tomaten in stukjes snijden. Fruit in wat olie de uien en knoflook heel licht en doe er de sambal, laos, tomaten, salam, citroensap, suiker en zout bij. Alles goed doorroeren en even laten doorkoken. Daarna de melk erbij en weer goed doorroeren om schiften te voorkomen. Het moet een gladde saus worden. De gepelde eieren erbij doen en 5 minuten laten meekoken onder voortdurend omroeren. De saus mag iets inkoken Voor het opdienen de eieren halveren en de saus er overheen gieten. Bij gebrek aan citroensap kan men hiervoor 1 eetlepel azijn nemen.
Voedings-
waarde
Energie711 KiloJoules
169 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
14 gram
2 gram