culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Prei (Gekruide prei) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 5 2 2 1 1 1 - - |
gram deciliter stuks teentje theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
prei santen kemirie (noot) knoflook sambal oelek azijn ui laos (poeder) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de fijngesneden knoflook en ui, de fijngestampte kemirie, laos en sambal. Als de uien bruin zijn de fijngesneden schone prei en de santen erbij. Laat op een klein vuur gaar stoven totdat het meeste vocht is ingedikt. Maak af met zout en nootmuskaat. Serveer bij witte rijst met een vleesgerecht. Bij het fruiten kan men ook 100 gram gehakt mee laten bruinen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1258 KiloJoules 300 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 6 gram 5 gram |