culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Braadworst (Gekruide braadworst) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 4 1 1 1 1 1 - - - |
gram stuks teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
tauge tomaat knoflook worst (braad-) ui paprika (groen) trassi zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de trassi, ui, knoflook totdat de ui bruin is. Doe er dan de worst, tomaat en reepjes paprika bij en laat de worst goed bruin worden. Doe er als laatste de schoongemaakte tauge bij en eet dit bij witte rijst. Geef er een sajoer, atjar, zoute vis (ikan teri) en kroepoek bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 240 KiloJoules 57 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 3 gram |