culinaire zaken .nl |
Perkedel Oedang Biasa (Gefrituurde balletjes garnalengehakt) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 16 4 4 3 3 1 1 1 1 1 - - |
gram gram theelepel stuks eetlepel gram teentje stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) bloem sap (citroen-) aardappel meel (paneer-) suiker (Javaans) knoflook ei (kip) bieslook (vers) eiwit selderij (blad-) zout peper | ||
Berei- ding |
Het ei wordt losgeroerd. De aardappels worden gekookt. Hak of maal de garnalen fijn. Maak een puree van de aardappels. Meng in een grote kom de garnalen met de puree, ei, zout, peper (uit de molen), suiker, uitgeperste knoflook, citroensap, fijngehakte selderij en bieslook. Laat het mengsel 15 minuten staan op een koele plek. Verhit intussen de olie voor het bakken van de balletjes tot 180 graden Celcius. Vorm 12 balletjes van het garnalenmengsel. Wentel ze door de bloem. Haal ze door het eiwit en paneer ze. Bak de balletjes, 3 tot 4 tegelijk, in de hete olie goudbruin. Trek voor het bakken ongeveer 4 minuten uit. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. Dien zo warm mogelijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 792 KiloJoules 189 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 19 gram 3 gram |