culinaire
zaken
.nl
Perkedel Oedang Biasa
(Gefrituurde balletjes garnalengehakt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
16
4
4
3
3
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
gram
teentje
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
aardappel ingrediënt info
meel (paneer-)
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
eiwit
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Het ei wordt losgeroerd. De aardappels worden gekookt.

Hak of maal de garnalen fijn. Maak een puree van de aardappels. Meng in een grote kom de garnalen met de puree, ei, zout, peper (uit de molen), suiker, uitgeperste knoflook, citroensap, fijngehakte selderij en bieslook. Laat het mengsel 15 minuten staan op een koele plek. Verhit intussen de olie voor het bakken van de balletjes tot 180 graden Celcius. Vorm 12 balletjes van het garnalenmengsel. Wentel ze door de bloem. Haal ze door het eiwit en paneer ze. Bak de balletjes, 3 tot 4 tegelijk, in de hete olie goudbruin. Trek voor het bakken ongeveer 4 minuten uit. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. Dien zo warm mogelijk op.
Voedings-
waarde
Energie792 KiloJoules
189 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
19 gram
3 gram