culinaire
zaken
.nl
Pergadel Lombok
(Met vis gevulde spaanse peper)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
12
8
4
3
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
wijting (filet)
peper (rood) ingrediënt info
sap (citroen-)
santen ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
ketoembar
ei (kip)ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
De aardappels worden gekookt. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dikke santen. Naar eigen keuze grote rode of groene lomboks gebruiken. De knoflook wordt gehakt. Het ei wordt losgeroerd.

Snij de lomboks aan de zijkanten open en verwijder zaad en zaadlijsten. Kook de lomboks 3 minuten in water met wat zout. Laat de lomboks uitlekken en afkoelen. Spoel de vis af en maak ze droog. Maal het visvlees fijn. Los een halve theelepel zout op in het citroensap. Strooi wat peper (uit de molen) over het visvlees en vermeng het citroensap erdoor. Laat alles 15 minuten staan. Prak de aardappels fijn. Fruit de ui totdat deze begint te verkleuren. Voeg knoflook en sambal toe. Omscheppen en de ketoembar en djinten erbij. Opnieuw omscheppen en af laten koelen. Voeg het met de fijngeprakte aardappels, het losgeroerde ei en de santen bij de vismassa. Alles heel goed omscheppen. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celcius. Vul de lomboks met het vismengsel. Bestrijk een bakplaat met wat olie en leg de gevulde lomboks erop. Besprenkel de lomboks met de rest van de olie. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Reken op een baktijd van 15 minuten. Dien de lomboks zo warm mogelijk op.
Voedings-
waarde
Energie832 KiloJoules
198 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
3 gram