culinaire zaken .nl |
Paprika Dan Oedang I (Gevulde paprika's met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 50 3 3 2 2 2 1 1 1 0.25 - |
gram gram eetlepel gram theelepel stuks stuks teentje stuks theelepel eetlepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) rijst (droogkokend) olie (zonnebloem-) suiker (Javaans) maizena paprika (rood) paprika (groen) knoflook ei (kip) sambal badjak ketjap (asin) peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Snij de paprika's in de lengte door. Verwijder zaad en zaadlijsten. Breng water met wat zout aan de kook. Leg de paprika's hierin en laat ze enkele minuten weken. Daarna laten uitlekken. Hak of maal de garnalen fijn. Roer het ei los en voeg de maizena toe. Eventueel 2 eetlepels water toevoegen. Goed omroeren. Voeg de gekookte rijst bij de gehakte garnalen. Doe wat zout, peper (uit de molen), knoflook, sambal, suiker, ketjap en het eiermengsel erbij. Kneed alles met natgemaakte vingers snel door elkaar. Laat het 15 minuten op een plaats staan. Vul vervolgens de paprikahelften ermee. Bestrijk de vulling en de buitenzijde van de paprika's met een kwastje olie. Leg de paprika's op een eveneens met olie bestreken bakplaat of in een schaal. Plaats de bakplaat of schaal midden in een reeds voorverwarmde (225 graden Celcius) oven. Reken op 10 tot 12 minuten oventijd. Opdienen op een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1301 KiloJoules 310 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 27 gram 5 gram |