culinaire zaken .nl |
Opor Tahoe Telor Daging (Tahoe met vlees en ei) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1.50 10 3 2 1 1 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter stuks stuks stuks teentje stuks theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkensvlees santen kemirie (noot) ui ei (kip) knoflook tahoe trassi salam (blad) komijn nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. We gebruiken 0.5 ei per persoon. Snij het vlees in dunne lapjes, de tahoe in plakjes van 3 centimeter in het vierkant en 1 centimeter dik. Bak de stukken tahoe in de olie bruin en laat ze uitlekken. Meng het vlees, ui, knoflook, trassi en de kemiris goed door elkaar. Fruit dit in wat olie totdat het vlees bruin is. Kruid het geheel en doe er de santen en de salam bij. De saus moet goed in het vlees getrokken zijn, zet dan het vuur laag en verdun iets met water. Als laatste de tahoe en de eieren erbij. Let wel op dat de eieren niet stuk gaan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2069 KiloJoules 493 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 21 gram 5 gram |