culinaire
zaken
.nl
Oosterse miesalade met gember en kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
150
5
32
15
12
8
4
3
2
2
2
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
centiliter
theelepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
pak
eetlepel
bakje
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
noot (cashew-,ongezouten)
kipfilet
peultjes
sherry (medium)
saus (soja-)
gember (geconfijt) ingrediënt info
wortel
olie (sesam-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
mie (eier-)
azijn ingrediënt info
koriander (vers)
ui (bos-)ingrediënt info
zout
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Mie erin leggen en van vuur af circa 4 minuten laten staan. Mie in vergiet laten uitlekken. Intussen peultjes wassen en schoonmaken. Peultjes in ruim kokend water met zout circa 3 minuten zachtjes laten koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken en afkoelen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden. Spaanse pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In dunne reepjes snijden. Gember in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes halveren. Kipfilet in kleine stukjes snijden. Koriander en peterselie fijnknippen. In grote schaal azijn, sherry, olie, sesamolie en sojasaus tot sausje roeren. Bosui, wortel, Spaanse peper, gember en kipfilet erdoor scheppen. Mieslierten enkele keren doorsnijden en door saus scheppen. Miesalade minstens 2 a 3 uur afgedekt op koele plaats zetten, zodat de smaak goed kan intrekken. Bereiden: Koriander, peterselie en cashewnoten door miesalade scheppen. Salade op ronde schaal scheppen en garneren met peultjes.
Voedings-
waarde
Energie495 KiloJoules
118 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
5 gram
1 gram