culinaire zaken .nl |
Oosterse miesalade met gember en kip | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 20 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 150 5 32 15 12 8 4 3 2 2 2 1 1 - - - |
gram gram gram centiliter theelepel stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks pak eetlepel bakje bosje naar smaak naar smaak naar smaak |
noot (cashew-,ongezouten) kipfilet peultjes sherry (medium) saus (soja-) gember (geconfijt) wortel olie (sesam-) olie (zonnebloem-) peterselie peper (rood) mie (eier-) azijn koriander (vers) ui (bos-) zout zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: In pan ruim water met zout aan de kook brengen. Mie erin leggen en van vuur af circa 4 minuten laten staan. Mie in vergiet laten uitlekken. Intussen peultjes wassen en schoonmaken. Peultjes in ruim kokend water met zout circa 3 minuten zachtjes laten koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken en afkoelen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden. Spaanse pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In dunne reepjes snijden. Gember in flinterdunne plakjes snijden. Plakjes halveren. Kipfilet in kleine stukjes snijden. Koriander en peterselie fijnknippen. In grote schaal azijn, sherry, olie, sesamolie en sojasaus tot sausje roeren. Bosui, wortel, Spaanse peper, gember en kipfilet erdoor scheppen. Mieslierten enkele keren doorsnijden en door saus scheppen. Miesalade minstens 2 a 3 uur afgedekt op koele plaats zetten, zodat de smaak goed kan intrekken. Bereiden: Koriander, peterselie en cashewnoten door miesalade scheppen. Salade op ronde schaal scheppen en garneren met peultjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 495 KiloJoules 118 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 5 gram 1 gram |