culinaire zaken .nl |
Kwee Lemper of Lampar (Kleefrijst rolletje gevuld met kip) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 3 250 150 1 10 5 4 4 4 4 4 1.50 1 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram deciliter gram eetlepel stuks stuks stuks stuks teentje theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
rijst (kleef-,zwart) kip santen kokos santen (dik) bouillon (kippen-) boter (bak-) ui bananenblad sateprikkers djeroek poeroet kemirie (noot) knoflook ketoembar laos (poeder) trassi komijn zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
De ketan wordt met de santen gaar gekookt. De kip gaar koken in water met zout. Het vlees daarna fijnsnijden. Al de kruiden fijnstampen. De fijngesneden kip bakken met de fijngestampte kruiden in boter of olie. Doe er dan de bouillon en de dikke santen bij en laat dit alles samen koken, tot het een dikke brij wordt. Als het bijna droog is, gebruikt men dit voor de vulling. Vorm van de gaar gekookte ketan langwerpige stukjes. Vul ze met het vleesmengsel, rol ze dan dicht en wikkel ze in pisangbladeren. Sluit de pakjes met de sate stokjes en rooster ze daarna, tot ze gaar zijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4002 KiloJoules 953 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 47 gram 9 gram |