culinaire
zaken
.nl
Kari Telor
(Eieren in kerriesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
10
3
3
3
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
deciliter
deciliter
stuks
stuks
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
santen ingrediënt info
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kemirie (noot)
suiker (Javaans)
ui (voorjaars-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
salam (blad)
ketoembar
kurkuma (poeder)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
komijn
ui ingrediënt info
laos (poeder)
djahe
Berei-
ding
De ui en de lente-uitjes worden gesnipperd. We gebruiken 2 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen.

Halveer 8 eieren en snij er 2 in stukjes. Wrijf ui, uitgeperste knoflook, sambal, kemiris, ketoembar, djinten, koenjit, laos, djahe, suiker en wat zout tot een gladde pasta. Roerbak in 3 minuten de pasta. Voeg dan de dunne santen toe en de salam. Roer alles goed om. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken. Roer er daarna de dikke santen door en leg de eieren in de saus. Laat boven een matig vuur, de saus voor 1/4 indikken. Schep daarna voorzichtig de stukjes ei door de saus. Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi er lente-uitjes overheen. Dien zo warm mogelijk op.
Voedings-
waarde
Energie2661 KiloJoules
634 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
23 gram
4 gram