culinaire zaken .nl |
Kari Telor (Eieren in kerriesaus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 10 3 3 3 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.50 |
deciliter deciliter stuks stuks gram stuks eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel teentje theelepel stuks theelepel theelepel |
santen santen ei (kip) kemirie (noot) suiker (Javaans) ui (voorjaars-) olie (zonnebloem-) salam (blad) ketoembar kurkuma (poeder) sambal oelek knoflook komijn ui laos (poeder) djahe | ||
Berei- ding |
De ui en de lente-uitjes worden gesnipperd. We gebruiken 2 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen. Halveer 8 eieren en snij er 2 in stukjes. Wrijf ui, uitgeperste knoflook, sambal, kemiris, ketoembar, djinten, koenjit, laos, djahe, suiker en wat zout tot een gladde pasta. Roerbak in 3 minuten de pasta. Voeg dan de dunne santen toe en de salam. Roer alles goed om. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken. Roer er daarna de dikke santen door en leg de eieren in de saus. Laat boven een matig vuur, de saus voor 1/4 indikken. Schep daarna voorzichtig de stukjes ei door de saus. Doe alles in een voorverwarmde schaal en strooi er lente-uitjes overheen. Dien zo warm mogelijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2661 KiloJoules 634 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 23 gram 4 gram |