culinaire zaken .nl |
Goelai Oedang (Gestoofde garnalen in kerriesaus met tomaten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 2 8 6 4 3 2 2 2 2 2 1 1 |
gram deciliter deciliter theelepel stuks theelepel gram stuks eetlepel teentje stuks stuks stuks eetlepel |
garnaal (Hollands,gepeld) santen santen sap (citroen-) tomaat kerrie (poeder) suiker (Javaans) ui olie (zonnebloem-) knoflook peper (rood) salam (blad) rasp (citroen-) selderij (blad-) | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken 1 theelepel citroenrasp. We gebruiken 3 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen. Ontvel de tomaten en snij ze in parten. Hak de selderij fijn. Strooi wat zout en peper (uit de molen) over de garnalen en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Laat ze 10 minuten staan met af en toe omscheppen. Roerbak de uien tot ze verkleuren. Voeg knoflook, kerrie, verkruimelde lombok rawit en suiker toe. Schep alles om en doe er de citroenrasp, partjes tomaat, salam en dunne santen erbij. Schep alles enkele malen voorzichtig om en laat het 2 tot 3 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de dikke santen en selderij erbij, doorscheppen en aan de kook laten komen. Verwijder de salam. Dien dan het gerecht op in een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2696 KiloJoules 642 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 30 gram 7 gram |