culinaire zaken .nl |
Frikadel Djagoeng II (Gefrituurde balletjes van mais en garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 8 5 4 1 1 1 - - |
gram gram centimeter stuks stuks blik eetlepel naar smaak naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) bloem santen (blok) ui (rood) ei (kip) mais (blik) selderij (blad-) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Het ei wordt geklutst. Uien, nootmuskaat en mais fijnstampen. De selderie, garnalen, bloem en geklutst ei toevoegen en goed door elkaar mengen. Dan ballen maken ter grootte van en kleine gehaktbal en frituren in hete olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 797 KiloJoules 190 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 15 gram 2 gram |