culinaire zaken .nl |
Foe yong hay (chinese omelet) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1 50 30 30 6 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
kipfilet melk champignon wortel doperwt (blik) ei (kip) olie (zonnebloem-) kerrie (poeder,Javaans) djahe peper zout | ||
Berei- ding |
Kipfilet en worteltjes fijnsnijden. Kipfilet aanbraden in wat zonnebloemolie met wat peper en kerrie. Eieren met wat melk, kerrie, peper, zout en djahe klutsen tot een luchtig geheel. Wat zonnebloemolie in de pan en eimengsel toevoegen. Daarna worteltjes, doperwten, champignons en kipfilet toevoegen en op laag vuur met deksel op de pan gaar laten worden. Op tijd omdraaien. Opdienen met witte rijst, atjar en foe yong hay saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 952 KiloJoules 227 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 30 gram 1 gram |