culinaire zaken .nl |
Chirashi Zushi (Omeletrolletjes met sushirijst) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Bewerkelijk | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 18 4 2.50 2 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram stuks eetlepel eetlepel pak theelepel stuks naar smaak |
rijst (dessert-) sherry (medium) suiker (basterd-,wit) ei (kip) azijn (wijn-,wit) olie (zonnebloem-) krab (sticks) saus (soja-) wortel zout | ||
Voor- berei- ding |
Voorbereiden: (Krab in circa 1 uur laten ontdooien.) In zeef rijst onder koud stromend water goed afspoelen. Rijst in kom met ruim water circa 20 minuten weken. | |||
Berei- ding |
Rijst in zeef goed laten uitlekken. In pan 3 deciliter water met 1 theelepel zout aan de kook brengen. Rijst toevoegen en in circa 15 minuten zachtjes gaarkoken. Gare rijst in gesloten pan nog circa 10 minuten laten staan. Intussen wortel schoonmaken, wassen en in de lengte (met kaasschaaf) in dunne plakken snijden. Plakken in luciferdunne reepjes snijden. In grote kom azijn en sherry door elkaar roeren. 2 Eetlepels van dit mengsel overdoen in klein kommetje. Door azijnmengsel in grote kom 0.5 eetlepel basterdsuiker en 1.5 theelepel zout roeren. Wortelreepjes erdoor scheppen en circa 1 uur laten staan. Door azijnmengsel in kleine kommetje rest van basterdsuiker en 1 theelepel zout roeren tot ze zijn opgelost en door rijst scheppen. Sushirijst laten afkoelen tot lauw. Helft van krab in heel kleine stukjes snijden en goed door rijst mengen. In zeef wortelreepjes laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, 0.5 theelepel zout en sojasaus. Koekepan dun bestrijken met olie. 1/6 Deel van eiermengsel erin schenken en een flinterdunne omelet bakken. Omelet op (natgemaakt) bord laten glijden. Op dezelfde manier nog 5 omeletten bakken. Rest van krab in lengte in dunne reepjes snijden. Schone aanrecht vochtig maken met water. Omeletten op aanrecht uitspreiden. Over midden van omeletten sushirijst verdelen en iets platdrukken. Wortel- en krabreepjes in midden van rijst drukken. Omeletten stevig oprollen. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Met scherp mes omeletrolletjes elk in 7 stukken snijden. Stukken rechtop op schaal zetten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |