culinaire zaken .nl |
Atjar Tauge II (Zoetzuur van tauge, eigen stijl) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 2 2 1 1 |
gram kopje stuks eetlepel teentje stuks |
tauge azijn ui suiker knoflook paprika (rood) | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Was de tauge en verwijder de groene schilletjes. Snij de paprika (of rode lombok) in zeer kleine stukjes. Vermeng de tauge met de uien, knoflook en paprika goed door elkaar en doe dit in een glazen pot. Breng dan de azijn met de suiker aan de kook. Giet dan de kokende azijn bij de groenten en laat dit afkoelen. Deze atjar is lang in de koelkast houdbaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 333 KiloJoules 79 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 3 gram 3 gram |