culinaire
zaken
.nl
Atjar Tauge II
(Zoetzuur van tauge, eigen stijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
2
2
1
1
gram
kopje
stuks
eetlepel
teentje
stuks
tauge ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden.

Was de tauge en verwijder de groene schilletjes. Snij de paprika (of rode lombok) in zeer kleine stukjes. Vermeng de tauge met de uien, knoflook en paprika goed door elkaar en doe dit in een glazen pot. Breng dan de azijn met de suiker aan de kook. Giet dan de kokende azijn bij de groenten en laat dit afkoelen. Deze atjar is lang in de koelkast houdbaar.
Voedings-
waarde
Energie333 KiloJoules
79 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
3 gram
3 gram