culinaire zaken .nl |
Atjar Reboeng II (Zoetzuur van bamboescheuten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 2 2 2 2 1 1 1 |
kilogram deciliter deciliter eetlepel eetlepel stuks teentje theelepel schijf schijf |
bamboe (scheut) azijn water olie (zonnebloem-) suiker peper (rood) knoflook kurkuma (poeder) gember (vers) laos (vers) | ||
Berei- ding |
Maak de kruiden fijn en fruit ze in olie. Voeg er de azijn, water, zout en suiker aan toe en kook het geheel. Laat alles dan afkoelen. Dan de bamboe erbij en breng het over in een pot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 630 KiloJoules 150 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 6 gram 6 gram |