culinaire zaken .nl |
Atjar Reboeng I (Zuur van bamboescheuten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 7.50 3 2 1 1 1 0.50 |
kilogram deciliter teentje eetlepel stuks schijf stuks theelepel |
bamboe (scheut) azijn knoflook olie (zonnebloem-) peper (rood) gember (vers) ui kurkuma (poeder) | ||
Berei- ding |
De ui wordt gesnipperd. Snij de bamboe in reepjes en doe ze in een pot. Maak lombok, ui, knoflook, djahe en koenjit heel fijn en bak ze in olie. Giet de azijn erbij en kook het mengsel. Goet het over de bamboe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 667 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 7 gram 7 gram |