culinaire
zaken
.nl
Atjar Koening Ketimoen
(Zoetzuur van komkommer)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
10
3
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
deciliter
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
eetlepel
schijf
theelepel
theelepel
naar smaak
water
azijn ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
komkommer
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
suiker
gember (vers) ingrediënt info
ketoembar
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
We gebruiken hele sjalotjes.

Snij de komkommers in lange repen, evenals de lombok of paprika. Knoflook in schijfjes snijden. Stamp de kruiden fijn en bak ze in olie gaar. Doe het water erbij, voeg dan de azijn toe. Laat dit koken. Dan de suker en zout toevoegen onder goed roeren. Voeg de rest toe en laat het geheel goed gaar sudderen.
Voedings-
waarde
Energie613 KiloJoules
146 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
3 gram
4 gram