culinaire zaken .nl |
Atjar Koening Ketimoen (Zoetzuur van komkommer) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 10 3 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
deciliter deciliter stuks stuks eetlepel teentje stuks stuks eetlepel schijf theelepel theelepel naar smaak |
water azijn ui (sjalot) komkommer olie (zonnebloem-) knoflook kemirie (noot) peper (rood) suiker gember (vers) ketoembar kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken hele sjalotjes. Snij de komkommers in lange repen, evenals de lombok of paprika. Knoflook in schijfjes snijden. Stamp de kruiden fijn en bak ze in olie gaar. Doe het water erbij, voeg dan de azijn toe. Laat dit koken. Dan de suker en zout toevoegen onder goed roeren. Voeg de rest toe en laat het geheel goed gaar sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 613 KiloJoules 146 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 3 gram 4 gram |