culinaire zaken .nl |
Assinan Sapoedi (Rauw groentegerecht) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 3 2 1 1 1 0.75 0.50 0.25 |
gram stuks eetlepel theelepel teentje theelepel kopje eetlepel stuks |
tauge peper (rood) selderij (blad-) trassi knoflook djahe azijn ketjap (manis) komkommer | ||
Berei- ding |
De trassi wordt fijngeprakt. De knoflook wordt fijngehakt. De selderie (0.5 kopje) en de lomboks worden heel fijngesneden. De komkommer wordt in schijfjes gesneden. Doe de uitgelekte tauge in een diepe schaal. Bovenop de tauge de stukjes komkommer. Meng de azijn met de ketjap en de rest van de ingredienten en giet dit over de tauge en komkommer. Goed door elkaar mengen en rustig laten uitlekken. Strooi er wat gebakken uitjes overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 144 KiloJoules 34 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 3 gram 2 gram |