| culinaire zaken .nl |
Venkel in wijn | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Feestelijk | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1 2 2 2 2 1 1 - |
deciliter stuks eetlepel takje knol theelepel teentje naar smaak |
wijn (wit) ui ![]() boter (room-) selderij (blad-) ![]() venkel oregano ![]() knoflook ![]() zout | ||
| Berei- ding |
Uien pellen en snipperen. In kopje selderij fijnknippen. In pan boter smelten. Ui in circa 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Intussen venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in 4 stukken snijden. Aan ui toevoegen: selderij, venkel, oregano en zout. Met deksel op pan in circa 20 minuten gaarstoven. Overdoen in schaal. Venkelblaadjes erover strooien. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 493 KiloJoules 117 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |