culinaire zaken .nl |
Toscaanse aardappelcourgettekoekjes | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Groente | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 3 2 2 2 - - |
gram eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel kaas (parmezaans) olie (olijf-) ei (kip) courgette (groen) peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Eieren loskloppen met zout, peper en kaas. Courgette en aardappelen tot dunne sliertjes raspen. Rasp in schone theedoek uitknijpen. Direct aan eimengsel toevoegen. Goed mengen. In grote koekepan olie verhitten. Aardappel-courgettemengsel in 8 (voor 4p.) porties verdelen. In koekepan scheppen en een beetje plat drukken. In 8 minuten op matig vuur goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Garneren met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1695 KiloJoules 404 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 21 gram 6 gram |