culinaire zaken .nl |
Toemis Tauge | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:32 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 200 200 200 3 10 4 3 3 2 0.50 0.50 - - |
deciliter gram gram gram centiliter gram stuks stuks teentje theelepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) tauge kool (Chinees) tomaat olie gember (wortel,vers) peper (rood) salam (blad) knoflook trassi ui citroen peper zout | ||
Berei- ding |
Ontpit en ontvel de tomaten. Snij deze in grove stukken. Snij de rode peper en de Chinese kool fijn. Maal de ui, de gember en de knoflook fijn en fruit dit aan in olie. Hier aan voegen we kippenboullion toe tezamen met de salambladeren, rode pepers en de trassie. In dit vocht koken wij de Chinese kool en de tauge, wanneer dit half gaar is voegen we de tomaten er aan toe. We maken de toemis af met het sap van de halve citroen, peper en zout naar smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 425 KiloJoules 101 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 3 gram |