culinaire zaken .nl |
Tagliatelle (pittige) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 3 1 100 1 1 1 - - |
gram deciliter deciliter gram stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) tomaat (gezeefd) room (slag-) ham (Parma-) ui peper (rood) olie (olijf-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het pepertje heel fijn. Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de tomaten en het pepertje toe en breng dit aan de kook. Voeg de slagroom toe en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Breng ondertussen in een pan ruim water met zout aan de kook en bereid hierin de tagliatelle volgens de bereidingswijze als op de verpakking staat aangegeven. Snij de ham in dunne reepjes. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en meng de ham erdoor. Schep een deel van de saus door de pasta en serveer de rest er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2322 KiloJoules 553 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 75 gram 16 gram 5 gram |