culinaire
zaken
.nl
Spinaziesalade met pijnboompittendressing
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
50
6
2
1
1
0.50
-
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
snuifje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
pit (pijnboom-)
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
dragon (vers)
rasp (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Was de spinazie twee of drie keer tot hij volledig zandvrij is. Snij de steeltjes bij en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Doe de schone spinazie in een ondiepe slakom. Doe de pijnboompitten in een kleine glazen kom en zet die circa 3 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), waarbij u een keer omschept. Doe de pijnboompitten in een blender, keukenmachine of vijzel en voeg de dragon, geraspte citroenschil, geraspte nootmuskaat, olie, azijn en wat zout en peper toe. Draai of stamp de ingredienten tot alles goed gemengd is. Besprenkel de spinazie met de dressing en garneer met wat geraspte nootmuskaat. Dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie842 KiloJoules
200 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
5 gram
4 gram