culinaire zaken .nl |
Spinaziesalade met pijnboompittendressing | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:03 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 50 6 2 1 1 0.50 - - - |
gram gram eetlepel eetlepel snuifje eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie pit (pijnboom-) olie (olijf-) azijn (wijn-,wit) nootmuskaat dragon (vers) rasp (citroen-) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Was de spinazie twee of drie keer tot hij volledig zandvrij is. Snij de steeltjes bij en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Doe de schone spinazie in een ondiepe slakom. Doe de pijnboompitten in een kleine glazen kom en zet die circa 3 minuten in de magnetron op 100% (650 watt), waarbij u een keer omschept. Doe de pijnboompitten in een blender, keukenmachine of vijzel en voeg de dragon, geraspte citroenschil, geraspte nootmuskaat, olie, azijn en wat zout en peper toe. Draai of stamp de ingredienten tot alles goed gemengd is. Besprenkel de spinazie met de dressing en garneer met wat geraspte nootmuskaat. Dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 842 KiloJoules 200 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 5 gram 4 gram |