culinaire zaken .nl |
Spekkoek 1 | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | Bewerkelijk | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 25 8 5 2 2 - - - - |
gram gram eetlepel stuks theelepel theelepel zakje naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
boter (room-) bloem suiker ei (kip) anijs (poeder) kardamom (poeder) suiker (vanille-) kaneel (poeder) kruidnagel (poeder) nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom tot een lichtgele en romige massa. Splits de eieren. Roer de eierdooiers door het boter-suikermengsel. Sla de eiwitten stijf in een kom. Schep de stijfgeslagen eiwitten door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem in de kom met het boter-eimengsel en schep alles luchtig dooreen. Verdeel het beslag in twee gelijke porties. roer de kaneel, de anijs, het nagelgruis, de nootmuskaat en de kardamom door een portie van het beslag. Beboter een springvorm met een diameter van circa 25 centimeter en doe hierin een dun laagje van het lichte beslag. Bak het beslag 5 minuten onder de voorverwarmde ovengrill. Haal de vorm uit de oven en doe een dun laagje van het donkere beslag in de vorm. Bak dit laagje eveneens 5 minuten onder de ovengrill. Bak op dezelfde wijze steeds afwisselend een laagje licht en donker beslag onder de ovengrill tot alle beslag is verwerkt. Laat de spekkoek afkoelen. Serveer de afgekoelde spekkoek in dunne plakjes gesneden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5243 KiloJoules 1248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 103 gram 18 gram 1 gram |