culinaire zaken .nl |
Salade Harlem | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 120 35 7 5 2 2 1 - - |
gram gram gram eetlepel theelepel stuks teentje krop naar smaak naar smaak |
tomaat kaas (geite-,Holland) pit (pijnboom-) olie mosterd avocado knoflook sla (ijsberg-) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de ijsbergsla en snij de bladen tot circa 2 centimeter grootte. Verspreidt de sla over 4 borden. Snij vervolgens de tomaten in partjes en verdeel deze over de sla. Bak de pijnboompitjes een beetje op. Maak intussen de dressing aan met de olie, knoflook, peper, zout en mosterd. Snij de gepelde avocado's in stukken en verdeel die ook over de sla. De geitekaas in delen in de sla opnemen. Maak de salade af met de pijnboompitjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1699 KiloJoules 405 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 8 gram 9 gram |