culinaire zaken .nl |
Salade van pasta en sardines | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Goedkoop Rijst En Pasta | Salade Vegetarisch | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 10 4 2 2 1 1 - |
gram gram theelepel stuks stuks blik stuks eetlepel naar smaak |
pasta (spaghetti) kaas (belegen,Goudse) sap (citroen-) tomaat ei (kip) sardine (in olie) ui peterselie peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze in een kommetje fijn. Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de tomaat in partjes. Rasp de kaas. Snipper de ui fijn. | |||
Berei- ding |
Giet de inhoud van de 2 blikjes sardines met de olie in een ruime schaal. Voeg het sap van 2 citroenen toe en prak de sardines met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen. Schep de gekookte en afgekoelde spaghetti er goed doorheen en doe dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor. Garneer de salade met fijngehakte peterselie. Variatie: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2309 KiloJoules 550 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 70 gram 28 gram 4 gram |