culinaire
zaken
.nl
Salade van pasta en sardines
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
10
4
2
2
1
1
-
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
blik
stuks
eetlepel
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
kaas (belegen,Goudse)
sap (citroen-)
tomaat ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sardine (in olie)
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en prak ze in een kommetje fijn. Kook de pasta volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de tomaat in partjes. Rasp de kaas. Snipper de ui fijn.
Berei-
ding
Giet de inhoud van de 2 blikjes sardines met de olie in een ruime schaal. Voeg het sap van 2 citroenen toe en prak de sardines met de olie en het sap goed fijn tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg de fijngeprakte eieren toe en doe er wat peper doorheen.

Schep de gekookte en afgekoelde spaghetti er goed doorheen en doe dan de in partjes gesneden tomaten, kaas en ui erdoor. Garneer de salade met fijngehakte peterselie.


Variatie: gebruik ook eens andere pastasoorten zoals macaroni, spiralli of farfalle.
Voedings-
waarde
Energie2309 KiloJoules
550 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
28 gram
4 gram