culinaire zaken .nl |
Kalkoensalade met feta | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Salade | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 200 200 150 1 1 2 1 1 1 |
gram gram gram gram gram deciliter deciliter theelepel bosje teentje bakje |
kalkoenfilet sla (gemengd) kaas (feta) dadel (vers) noot (gemengd) sap (appel-) olie mosterd (dyon-) radijs knoflook tuinkers | ||
Voor- berei- ding |
Bak de kalkoenfiltet gaar. | |||
Berei- ding |
Ontpit de dadels en snij deze doormidden. Maak de radijsjes schoon en snij ze in plakjes. Snij het gare kalkoenvlees in reepjes en de kaas in blokjes. Meng de dadels, de radijs, het kalkoenvlees, de kaas, de studentenhaver (of gemengde nootjes) en de sla in een grote schaal door elkaar. Klop een sausje van het appelsap, de olie en de mosterd. Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg zout en peper toe. Klop het sausje nogmaals door. Knip de tuinkers boven de salade. Geef de saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2588 KiloJoules 616 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 30 gram 4 gram |