culinaire zaken .nl |
Sajor bajem (indonesisch bijgerecht van groente) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 150 1 50 3 3 2 2 1 - - |
gram gram deciliter gram centiliter teentje theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
spinazie mais (blik) melk (kokos-) selderij (knol-) olie knoflook trassi ui meel (tapioca-) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Snipper de ui en de knoflook fijn. Hak de selderij en was de spinazie. Fruit de ui, de knoflook en de trassie in olie en voeg hieraan de spinazie toe. We maken de sajor nu af met de kokosmelk en de gehakte selderij. We brengen dit alles op smaak met peper en zout. Voeg de maiskorrels toe en bind het kookvocht van de spinazie met tapioca. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 685 KiloJoules 163 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 9 gram 8 gram |