culinaire
zaken
.nl
Rajput pilaf
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.75
350
2.50
100
20
4
2
2
1
-
-
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
snuifje
naar smaak
naar smaak
water
rijst ingrediënt info
melk (karne-) ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (room-)
kardamom (peulen)
ui (sjalot) ingrediënt info
koriander (vers)
saffraan
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de boter en sjalotjes in een grote magnetronschaal en zet die afgedekt 3 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Schep na 1 minuut de sjalotjes om. Roer er de rijst door en zet de schaal weer 3 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u een keer omschept. Doe er wat zout en peper, de kardemom, saffraan, karnemelk en het water bij. Roer alles goed door, dek de schaal af en zet hem 18 minuten in de magnetron op 100%. Schep de rijst daarna los met een vork, dek weer af en laat de rijst circa 5 minuten nagaren. Garneer met de amandelsnippers en gehakte koriander en dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie2189 KiloJoules
521 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
14 gram
3 gram