culinaire zaken .nl |
Rajput pilaf | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 02:25 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Rijst En Pasta Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3.75 350 2.50 100 20 4 2 2 1 - - |
deciliter gram deciliter gram gram stuks stuks eetlepel snuifje naar smaak naar smaak |
water rijst melk (karne-) amandel (schaafsel) boter (room-) kardamom (peulen) ui (sjalot) koriander (vers) saffraan zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de boter en sjalotjes in een grote magnetronschaal en zet die afgedekt 3 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Schep na 1 minuut de sjalotjes om. Roer er de rijst door en zet de schaal weer 3 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u een keer omschept. Doe er wat zout en peper, de kardemom, saffraan, karnemelk en het water bij. Roer alles goed door, dek de schaal af en zet hem 18 minuten in de magnetron op 100%. Schep de rijst daarna los met een vork, dek weer af en laat de rijst circa 5 minuten nagaren. Garneer met de amandelsnippers en gehakte koriander en dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2189 KiloJoules 521 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 14 gram 3 gram |