culinaire zaken .nl |
Kruidige rijstsalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - |
eetlepel stuks eetlepel stuks stuks stuks eetlepel pak bakje eetlepel naar smaak naar smaak |
olie (olijf-) nectarine azijn paprika (rood) bouillon (kippen-,tablet) ui (sjalot) kruiden (tuin-,Frans) rijst (snelkook) kruiden (sla-,diepvries) mosterd (dragon-) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de rijst met de bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper intussen het sjalotje. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Was de nectarines. Snij 1 nectarine in blokjes en de andere in schijfjes. Roer in een schaal een sausje van azijn, mosterd, olie, slakruiden en Franse tuinkruiden. Schep de warme rijst, ui, paprika en blokjes nectarine erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en garneer hem op het laatste moment met de schijfjes nectarine. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 790 KiloJoules 188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 2 gram 2 gram |