culinaire zaken .nl |
Kikkererwtensalade met tomaten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 12 12 4 3 2 2 2 1 1 - - |
gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel blik takje naar smaak naar smaak |
erwt (kikker-) olijf (zwart) olijf (groen) tomaat olie (olijf-) sap (citroen-) ui (bos-) saus (basilicum-) artisjok (hart) basilicum (gedroogd) peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in dunne ringetjes. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken. Klop het citroensap, de pesto (=basilicumsaus) en de olie in een kom tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de kikkererwten en uiringetjes erdoor. Laat de salade minstens 0.5 uur staan. Was de tomaten en snij ze elk in 8 partjes. Giet de artisjokharten af en snij ze in vieren. Schep de kikkererwtensalade op vier borden. Rangschik de tomaat, artisjokharten en olijven er omheen. Snij de basilicum in dunne reepjes en strooi deze over de salade. Lekker met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2321 KiloJoules 553 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 20 gram 20 gram |