culinaire
zaken
.nl
Kikkererwtensalade met tomaten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
12
12
4
3
2
2
2
1
1
-
-
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
blik
takje
naar smaak
naar smaak
erwt (kikker-)
olijf (zwart)
olijf (groen)
tomaat ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
ui (bos-)ingrediënt info
saus (basilicum-)
artisjok (hart) ingrediënt info
basilicum (gedroogd)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de bosuitjes schoon en snij ze in dunne ringetjes. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken. Klop het citroensap, de pesto (=basilicumsaus) en de olie in een kom tot een sausje.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de kikkererwten en uiringetjes erdoor. Laat de salade minstens 0.5 uur staan. Was de tomaten en snij ze elk in 8 partjes. Giet de artisjokharten af en snij ze in vieren. Schep de kikkererwtensalade op vier borden. Rangschik de tomaat, artisjokharten en olijven er omheen. Snij de basilicum in dunne reepjes en strooi deze over de salade. Lekker met stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie2321 KiloJoules
553 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
66 gram
20 gram
20 gram