culinaire zaken .nl |
Kikkererwtensalade met ananas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 227 75 10 4 3 2 1.50 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
erwt (kikker-) ananas (blik) sla (veld-) koriander (vers) olie ui (bos-) limoen kerrie (poeder) knoflook paprika (rood) zout peper | ||
Berei- ding |
Pers de limoenen uit. Schenk het ananassap bij het limoensap. Verhit de olie in een pannetje en pers de knoflook erboven uit. Fruit de kerriepoeder even aan. Roer het ananas-limoensap erdoor en laat het sausje op hoog vuur circa 2 minuten inkoken. Laat dit sausje afkoelen. Snij de schijven ananas in stukjes. Maak de lente-uitjes en paprika schoon en snij ze in stukjes. Schep in een kom de kikkererwten, paprika, lente-ui en ananas door elkaar. Knip de koriander erboven fijn en roer het sausje erdoor. Verdeel de veldsla over 4 bordjes en schep de kikkererwtensalade erop. Lekker met pitabroodjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2364 KiloJoules 563 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 20 gram 23 gram |