culinaire
zaken
.nl
Indiaase tomatenschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
3
3
2
1
1
-
-
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
centimeter
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olie (plantaardig) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen en ontvellen. De tomaten in stukken snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De Spaanse pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en klein snijden. De gemberwortel schillen en zeer fijn snijden.
Berei-
ding
De olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in 3-4 minuten op 100% glazig fruiten. De Spaanse peper erdoor roeren en (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen tot de peper zacht is. De tomaten en gemberwortel toevoegen en het gerecht (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen tot de tomaten gaar zijn en het gerecht gloeiend heet is. Op smaak brengen met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie521 KiloJoules
124 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
2 gram
3 gram