culinaire zaken .nl |
Indiaase tomatenschotel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Bewerkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 3 3 2 1 1 - - |
gram eetlepel stuks teentje stuks centimeter naar smaak naar smaak |
tomaat olie (plantaardig) peper (groen) knoflook ui gember (wortel,vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De tomaten circa 20 seconden in kokend heet water onderdompelen, onder koud water afspoelen en ontvellen. De tomaten in stukken snijden. De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De Spaanse pepers van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen en klein snijden. De gemberwortel schillen en zeer fijn snijden. | |||
Berei- ding |
De olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in 3-4 minuten op 100% glazig fruiten. De Spaanse peper erdoor roeren en (onafgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen tot de peper zacht is. De tomaten en gemberwortel toevoegen en het gerecht (afgedekt) 8-10 minuten op 100% verwarmen tot de tomaten gaar zijn en het gerecht gloeiend heet is. Op smaak brengen met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 521 KiloJoules 124 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 2 gram 3 gram |