culinaire
zaken
.nl
Groene aspergesalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
50
50
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
asperge (groen) ingrediënt info
spinazie
feta
olie (olijf-) ingrediënt info
mosterd (dragon-)
azijn (kruiden-) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
dragon (vers)
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de asperges schoon en snij ze in drieen. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Maak intussen de paprika schoon en snij hem in ringen. Snij het bosuitje in dunne ringetjes. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Snij de feta in blokjes.
Laat de asperges in een zeef uitlekken. Klop de azijn, mosterd en olie met een snufje zout en peper tot een sausje. Roer de dragon erdoor. Verdeel de spinazie, paprika-ringen, asperges en feta over 2 borden. Schenk het sausje erover en strooi de uiringetjes erover. Lekker met geroosterde pitabroodjes
Voedings-
waarde
Energie1042 KiloJoules
248 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
9 gram
3 gram