culinaire zaken .nl |
Groene aspergesalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 50 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
asperge (groen) spinazie feta olie (olijf-) mosterd (dragon-) azijn (kruiden-) paprika (geel) ui (bos-) dragon (vers) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Maak de asperges schoon en snij ze in drieen. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in circa 4 minuten beetgaar. Maak intussen de paprika schoon en snij hem in ringen. Snij het bosuitje in dunne ringetjes. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Snij de feta in blokjes. Laat de asperges in een zeef uitlekken. Klop de azijn, mosterd en olie met een snufje zout en peper tot een sausje. Roer de dragon erdoor. Verdeel de spinazie, paprika-ringen, asperges en feta over 2 borden. Schenk het sausje erover en strooi de uiringetjes erover. Lekker met geroosterde pitabroodjes | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1042 KiloJoules 248 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 9 gram 3 gram |