culinaire zaken .nl |
Gratin Dauphinois | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:12 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Ovenschotel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 3 2.50 100 1 - - |
kilogram deciliter deciliter gram teentje naar smaak naar smaak |
aardappel melk room (slag-) boter (room-) knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Smeer een vuurvaste ovenschaal in met het teentje knoflook. Beboter de schaal. Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes. Doe een laag aardappelplakjes op de bodem, zout en peper ze en giet er wat melk en slagroom over. Ga verder met aardappel en vul zo de schaal. Bedek de aardappelschijfjes met vlokjes boter. Bak de gratin 50 tot 60 minuten op 200 graden Celsius. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2846 KiloJoules 678 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 9 gram 8 gram |