culinaire zaken .nl |
Gesouffleerde aardappelpuree | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:37 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 4 3 3 - - - |
kilogram deciliter eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel melk room eidooier eiwit nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen op 200 gr. Van de aardappelen puree maken met melk (hoeveelheid is geen vaste hoeveelheid, meer of minder kan), room, zout, peper en nootmuskaat. Eierdooiers erdoor roeren. Eiwitten stijfkloppen. Luchtig door puree spatelen. In circa 25 minuten in oven laten souffleren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1596 KiloJoules 380 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 14 gram 8 gram |