culinaire
zaken
.nl
Gepofte aardappelen met kwarkdip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
8
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
-
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
gram
eetlepel
theelepel
bosje
bosje
stuks
naar smaak
kwark
room (zuur)
aardappel ingrediënt info
komkommer
olie ingrediënt info
zout
sap (citroen-)
paprika (poeder) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
bieslook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Borstel de aardappelen af onder koud water, dep ze droog en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 90 minuten garen in de hete oven.
Roer voor de dipsauzen de zure room en het citroensap door de kwark en kruid het mengsel met peper en zout. Verdeel over twee kommetjes.
Was de komkommer en het stuk rode paprika en snij beide groenten in dobbelsteentjes. Roer deze door de ene helft van het kwarkmengsel.
Spoel de peterselie en het bieslook en snipper beide kruiden fijn. Meng ze door de rest van het kwarkmengsel.
Verhit een scheutje olie in een koekepan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder gaar worden.
Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie, snij ze aan de bovenkant overlangs open en schep er wat dipsaus in of geef die er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie1267 KiloJoules
302 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
10 gram
6 gram