culinaire zaken .nl |
Gepofte aardappelen met kwarkdip | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Oven | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 8 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 - |
gram gram stuks stuks eetlepel gram eetlepel theelepel bosje bosje stuks naar smaak |
kwark room (zuur) aardappel komkommer olie zout sap (citroen-) paprika (poeder) peterselie bieslook paprika (rood) peper | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Borstel de aardappelen af onder koud water, dep ze droog en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 90 minuten garen in de hete oven. Roer voor de dipsauzen de zure room en het citroensap door de kwark en kruid het mengsel met peper en zout. Verdeel over twee kommetjes. Was de komkommer en het stuk rode paprika en snij beide groenten in dobbelsteentjes. Roer deze door de ene helft van het kwarkmengsel. Spoel de peterselie en het bieslook en snipper beide kruiden fijn. Meng ze door de rest van het kwarkmengsel. Verhit een scheutje olie in een koekepan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder gaar worden. Haal de aardappelen uit de aluminiumfolie, snij ze aan de bovenkant overlangs open en schep er wat dipsaus in of geef die er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1267 KiloJoules 302 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 10 gram 6 gram |