culinaire
zaken
.nl
Gemengde groenteschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
300
2
2
1
1
1
1
1
1
1
-
gram
gram
deciliter
teentje
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
tomaat ingrediënt info
mais (blik)
bouillon (kruiden-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
chilipoeder
bloem ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen, droog deppen en in blokjes snijden. Het steeltje van de Spaanse peper verwijderen, de peper wassen, droog deppen en klein snijden (voor een minder scherpe smaak de zaadjes eerst verwijderen).
Berei-
ding
De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 3 minuten op 100% glazig laten worden. De paprika's met de Spaanse peper, de chilipoeder, de bloem, de bouillon en het zout naar smaak door het ui-knoflookmengsel roeren en alles (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% door en door heet laten worden. Tussendoor eenmaal roeren. Intussen de tomaten circa 20 seconden in heet water onderdompelen, onder koud stromend water afspoelen, ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. Het vocht van de mais schenken en de maiskorrels met de blokjes tomaat door het paprikamengsel scheppen. Het gerecht (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% verwarmen.
Voedings-
waarde
Energie706 KiloJoules
168 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
5 gram
6 gram