culinaire zaken .nl |
Gemengde groenteschotel | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Bewerkelijk | Slank Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 2 2 1 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram deciliter teentje stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks naar smaak |
tomaat mais (blik) bouillon (kruiden-) knoflook ui paprika (rood) chilipoeder bloem olie (olijf-) paprika (groen) peper (rood) zout | ||
Voor- berei- ding |
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De paprika's van zaad en zaadlijsten ontdoen, wassen, droog deppen en in blokjes snijden. Het steeltje van de Spaanse peper verwijderen, de peper wassen, droog deppen en klein snijden (voor een minder scherpe smaak de zaadjes eerst verwijderen). | |||
Berei- ding |
De olie in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 3 minuten op 100% glazig laten worden. De paprika's met de Spaanse peper, de chilipoeder, de bloem, de bouillon en het zout naar smaak door het ui-knoflookmengsel roeren en alles (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% door en door heet laten worden. Tussendoor eenmaal roeren. Intussen de tomaten circa 20 seconden in heet water onderdompelen, onder koud stromend water afspoelen, ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. Het vocht van de mais schenken en de maiskorrels met de blokjes tomaat door het paprikamengsel scheppen. Het gerecht (afgedekt) nog 3-4 minuten op 100% verwarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 706 KiloJoules 168 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 5 gram 6 gram |