culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde griesmeelrondjes uit Rome
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
100
100
2
-
-
liter
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
melk ingrediënt info
meel (gries-)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
eidooier
zout
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Breng de melk met wat zout in een wijde pan aan de kook. Strooi al roerend de griesmeel erin. Kook de griesmeel al roerend in ca. 3-5 minuten tot een dikke brei die van de panwand los laat. Roer, van het vuur af, de helft van de kaas, de helft van de boter en de eidooiers erdoor. Breng het op smaak met zout en een snufje nootmuskaat.
Strijk het griesmeelmengsel op een gladde plaat (bijvoorbeeld een bakplaat of een ondiepe schaal) uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Laat deze lap afkoelen.
Berei-
ding
Steek er met een glas (doorsnede 5 centimeter) rondjes uit. Leg de rondjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Smelt de rest van de boter en schenk deze over de griesmeelrondjes. Strooi de rest van de kaas erover. Gratineer de rondjes in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 15 minuten goudbruin.
Voedings-
waarde
Energie3114 KiloJoules
741 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
29 gram
2 gram