culinaire zaken .nl |
Drie kleuren paprikasalade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Slank Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 3 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - |
stuks eetlepel theelepel eetlepel stuks stuks stuks theelepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
olijf (zwart) olie (olijf-) suiker azijn paprika (groen) paprika (rood) paprika (geel) kruiden (Provencaals) stokbrood bieslook (vers) mosterd (grof) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen. Leg de paprikaringen in een vergiet en overgiet ze met kokend water. Laat de paprikaringen goed uitlekken. Klop in een kom de azijn, suiker, mosterd, olie en provencaalse kruiden tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paprikaringen erdoor. Zet de salade minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaak zich kan ontwikkelen. | |||
Berei- ding |
Schep de salade op 2 borden. Strooi de bieslook erover en garneer met de olijven. Lekker met flinterdunne sneetjes stokbrood die u onder de grill roostert. Besmeer de sneetjes met kruidenboter of olijvenpasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2553 KiloJoules 608 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 14 gram 8 gram |