culinaire
zaken
.nl
Drie kleuren paprikasalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
3
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
olijf (zwart)
olie (olijf-) ingrediënt info
suiker
azijn ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
kruiden (Provencaals)ingrediënt info
stokbrood
bieslook (vers) ingrediënt info
mosterd (grof)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de paprika's schoon en snijd ze in ringen. Leg de paprikaringen in een vergiet en overgiet ze met kokend water. Laat de paprikaringen goed uitlekken. Klop in een kom de azijn, suiker, mosterd, olie en provencaalse kruiden tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paprikaringen erdoor. Zet de salade minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Berei-
ding
Schep de salade op 2 borden. Strooi de bieslook erover en garneer met de olijven. Lekker met flinterdunne sneetjes stokbrood die u onder de grill roostert. Besmeer de sneetjes met kruidenboter of olijvenpasta.
Voedings-
waarde
Energie2553 KiloJoules
608 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
14 gram
8 gram