culinaire
zaken
.nl
Limburgse vlaai van kwarkdeeg
(Vlaai bakken zonder de deeg te laten rijzen.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
5
200
3.50
25
20
12.50
2.50
2
1
1
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
zakje
fruit (naar keuze)
sap (vruchten-)
bloem (tarwe-) ingrediënt info
melk ingrediënt info
suiker
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
bindmiddel, koud
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kwark
ei (kip)ingrediënt info
bakpoeder
Berei-
ding
Deze deeg rijst tijdens het bakken dus men is sneller klaar.
Dit is voldoende voor 1 vlaai.

Meng de kwark, basterdsuiker, ei, olie en de melk. Doe de bakpoeder bij de bloem en zeef deze in de kom met de andere ingredienten en kneed alles tot een soepele deeg. Uit rollen in een bakplaat doen en zo als u gewend bent van een vulling voorzien (zie recept "Limburgse vlaai van gistdeeg"). Laat in tussen de oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Zet de vlaai in het midden van de oven en bak deze in circa 20 minuten. mooi goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie473 KiloJoules
113 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
4 gram
3 gram