culinaire zaken .nl |
Limburgse vlaai van kwarkdeeg (Vlaai bakken zonder de deeg te laten rijzen.) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 12 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 5 200 3.50 25 20 12.50 2.50 2 1 1 |
gram deciliter gram centiliter gram gram gram eetlepel eetlepel stuks zakje |
fruit (naar keuze) sap (vruchten-) bloem (tarwe-) melk suiker suiker (basterd-,wit) bindmiddel, koud olie (zonnebloem-) kwark ei (kip) bakpoeder | ||
Berei- ding |
Deze deeg rijst tijdens het bakken dus men is sneller klaar. Dit is voldoende voor 1 vlaai. Meng de kwark, basterdsuiker, ei, olie en de melk. Doe de bakpoeder bij de bloem en zeef deze in de kom met de andere ingredienten en kneed alles tot een soepele deeg. Uit rollen in een bakplaat doen en zo als u gewend bent van een vulling voorzien (zie recept "Limburgse vlaai van gistdeeg"). Laat in tussen de oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Zet de vlaai in het midden van de oven en bak deze in circa 20 minuten. mooi goudbruin en gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 473 KiloJoules 113 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 4 gram 3 gram |