culinaire
zaken
.nl
Deegsterretjes
(Een traditioneel oudejaarsavond gerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
120
2
1
-
deciliter
gram
stuks
zakje
naar smaak
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
suiker (poeder-)
Voor-
berei-
ding
Voor de bereiding van dit gerecht heb je een sterfiguur nodig welke je aan het ijzer van je frituur kun vastmaken.
Berei-
ding
Klop de eieren met de vanillesuiker heel schuimig. Klop de melk erdoorheen. Zeef in een andere kom de bloem. klop met de mixer het ei-melk-mengsel door de bloemtot een glad beslag ontstaat.

Verhit olie in een pan tot circa 190 graden Celcius. Bevestig het sterfiguur aan het frituurijzer en laat deze in de olie verwarmen. Laat het vet er af druipen en vul het figuur tot net onder de rand met beslag. Laat het beslag in de sterfiguur even drogen en bak het daarna in de olie tot het lichtbruin van kleur is. Tik het deegsterretje uit het vormpje en laat het op een stuk keukenpapier uitlekken.

Deegsterretjes worden geserveerd met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie680 KiloJoules
162 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
8 gram
0 gram