culinaire zaken .nl |
Deegsterretjes (Een traditioneel oudejaarsavond gerecht) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Brood En Banket | Feestelijk | Oud & Nieuw | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 120 2 1 - |
deciliter gram stuks zakje naar smaak |
melk bloem ei (kip) suiker (vanille-) suiker (poeder-) | ||
Voor- berei- ding |
Voor de bereiding van dit gerecht heb je een sterfiguur nodig welke je aan het ijzer van je frituur kun vastmaken. | |||
Berei- ding |
Klop de eieren met de vanillesuiker heel schuimig. Klop de melk erdoorheen. Zeef in een andere kom de bloem. klop met de mixer het ei-melk-mengsel door de bloemtot een glad beslag ontstaat. Verhit olie in een pan tot circa 190 graden Celcius. Bevestig het sterfiguur aan het frituurijzer en laat deze in de olie verwarmen. Laat het vet er af druipen en vul het figuur tot net onder de rand met beslag. Laat het beslag in de sterfiguur even drogen en bak het daarna in de olie tot het lichtbruin van kleur is. Tik het deegsterretje uit het vormpje en laat het op een stuk keukenpapier uitlekken. Deegsterretjes worden geserveerd met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 680 KiloJoules 162 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 8 gram 0 gram |