culinaire
zaken
.nl
Bananenbeignets
(Variatie op oudejaarsavondtraditie (circa 16 stuks))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
1.50
100
4
2
0.50
15
stuks
deciliter
gram
gram
gram
stuks
gram
banaan ingrediënt info
melk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
gist (vers)
zout
ei (kip)ingrediënt info
suiker
Voor-
berei-
ding
Breek het ei in een kommetje en meng eiwit en eigeel met elkaar. Meng de gist met een beetje van de lauwe melk. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het gistmengsel en ongeveer 2/3 van de lauwe melk in het kuiltje. Breek het ei erboven.
Roer van het midden uit tot een dik glad beslag ontstaat. Laat dit beslag een klein kwartietje rusten. Roer het beslag hierna goed door en verdun het met de overgebleven lauwe melk tot weer een glad beslag verkregen is. Leg en vochtige keukendoek over de kom en laat het beslag op een tamelijk warme plaats circa 1 uur rijzen.

Pel ondertussen de bananen en snijd ze schuin in 4 langwerpige schijven. Bestrooi deze schijven met suiker
Berei-
ding
Vul een dikke pan voor de helft met olie en verhit deze tot er blauwe damp van de olie afkomt. Haal de bananenschijven één voor één door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Draai de beignets om als de onderkant bruin is geworden. Bak de andere zijde ook bruin. Haal de beignets uit de olie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Bananenbeignets zijn warm het lekkerst. Bestrooi de bananen tijdens het afkoelen met suiker. Dit gerecht kan ook prima dienen als nagerecht of bijgerecht.
Voedings-
waarde
Energie1065 KiloJoules
254 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
55 gram
7 gram
4 gram