culinaire zaken .nl |
Oliebollen (Eenvoudige oliebollen) | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:50 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Brood En Banket | Feestelijk | Oud & Nieuw | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 15 1.50 25 1 - |
gram gram deciliter gram stuks naar smaak |
bloem gist (vers) melk suiker ei (kip) zout | ||
Voor- berei- ding |
Giet de bloem in een kom. Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij. Maak een kuiltje uin de bloem. Giet de gist erin. Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij. Besla het deeg flink met een houten lepel. Voeg er het ei bij. Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten rijzen. | |||
Berei- ding |
Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden. Laat de bollen in zeer heet frituurvet bakken. Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1154 KiloJoules 275 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 11 gram 1 gram |