culinaire
zaken
.nl
Oliebollen
(Eenvoudige oliebollen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
15
1.50
25
1
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
naar smaak
bloem ingrediënt info
gist (vers)
melk ingrediënt info
suiker
ei (kip)ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Giet de bloem in een kom. Breek de gist met lauw water of melk. Voeg een eetlepel suiker bij. Maak een kuiltje uin de bloem. Giet de gist erin. Voeg langzamerhand de lauwe melk erbij. Besla het deeg flink met een houten lepel. Voeg er het ei bij. Bedek de kom met een doek en laat 30 minuten
rijzen.
Berei-
ding
Schep het deeg uit met een lepel die vooraf in vet gedompeld is om het aankleven te vermijden. Laat de bollen in zeer heet frituurvet bakken. Laat uitlekken op papier en dien op met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie1154 KiloJoules
275 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
11 gram
1 gram