culinaire
zaken
.nl
Bladerdeegkoek met pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
6
4
2
1
1
1
0.50
gram
blaadje
eetlepel
eetlepel
zakje
stuks
eetlepel
stuks
pruim
bladerdeeg ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
sherry (droog)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
citroen
Voor-
berei-
ding
Wel de rozijnen 10 minuten in kommetje met de sherry. Laat de plakjes bladerdeeg in circa 10 minuten ontdooien. Was de pruimen en dep ze droog. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
Berei-
ding
Was de citroen en rasp de schil boven een kom. Schep de rozijnen, pruimen, amandelen en basterdsuiker erdoor.

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Besprenkel de bakplaat met koud water. Leg 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar als een rechthoek op de bakplaat. Plak de randen met een beetje water vast.

Schep het pruimenmengsel erop, maar laat circa 1 centimeter van de randen vrij. Maak van de 3 andere plakjes bladerdeeg op het aanrecht een rechthoek. Plak ook hier de randen met een beetje water vast. Leg deze plak over het pruimenmengsel en maak de zijkanten dicht met een beetje water.

Roer in een kopje een ei los. Bestrijk met een kwastje de boven- en zijkant van het deeg met ei. Bak de koek in het midden van oven in circa 20 minuten gaar. Schuif de koek voorzichtig van de bakplaat op een taartrooster en laat de koek afkoelen.

Snij de koek in 6 stukken.
Voedings-
waarde
Energie1123 KiloJoules
267 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
5 gram
0 gram