culinaire zaken .nl |
Bladerdeegkoek met pruimen | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:50 | |
Indelingen | Brood En Banket Feestelijk | Oven Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 6 4 2 1 1 1 0.50 |
gram blaadje eetlepel eetlepel zakje stuks eetlepel stuks |
pruim bladerdeeg rozijn sherry (droog) amandel (schaafsel) ei (kip) suiker (basterd-,wit) citroen | ||
Voor- berei- ding |
Wel de rozijnen 10 minuten in kommetje met de sherry. Laat de plakjes bladerdeeg in circa 10 minuten ontdooien. Was de pruimen en dep ze droog. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. | |||
Berei- ding |
Was de citroen en rasp de schil boven een kom. Schep de rozijnen, pruimen, amandelen en basterdsuiker erdoor. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Besprenkel de bakplaat met koud water. Leg 3 plakjes bladerdeeg naast elkaar als een rechthoek op de bakplaat. Plak de randen met een beetje water vast. Schep het pruimenmengsel erop, maar laat circa 1 centimeter van de randen vrij. Maak van de 3 andere plakjes bladerdeeg op het aanrecht een rechthoek. Plak ook hier de randen met een beetje water vast. Leg deze plak over het pruimenmengsel en maak de zijkanten dicht met een beetje water. Roer in een kopje een ei los. Bestrijk met een kwastje de boven- en zijkant van het deeg met ei. Bak de koek in het midden van oven in circa 20 minuten gaar. Schuif de koek voorzichtig van de bakplaat op een taartrooster en laat de koek afkoelen. Snij de koek in 6 stukken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1123 KiloJoules 267 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 5 gram 0 gram |